Cultura salveaza Romania.


Am stat mult pana sa gasesc acest titlu de “Evenimentul zilei” al anilor 90. E mai mult titlu de stire decat de articol, insa reflecta ceea ce observ ca se intampla in 2017 in tara mea. Suntem bombardati de stirile despre invadarea net-ul de fake news, televizorul ne povesteste in continuu despre niste evenimente care sunt in afara ariei de interes a majoritatii oamenilor normali. De unde poate veni schimbarea? Care sunt ancorele de care ne agatam in incercarea de a reconstrui normalul?
Ma poate aduce Barashnikov cu piciorele pe pamanat daca ma duc sa il vad la FITSibiu? Ar putea Pascal Bruckner sa imi schimbe perspectiva, ascultandu-l la Undercloud? Sau poate uitandu-ma ochi in ochi cu Alain Delon la TIFF sa ma emotioneze intr-atat de mult?
Cat de necesare sunt aceste intalniri? Foarte. Dupa ce te otravesti zi de zi cu tot felul de personaje care se chinuie sa-ti stalceasca normalitatea, valorile adevarate sunt cele care iti dau speranta si certitudinea ca maine poate fi mai bun decat astazi.

Dar cat de multi sunt cei care cauta aceste intalniri? Multi. Din ce in ce mai multi

Dar cat de multi sunt cei care iti pot facilita astfel de intalniri? Multi. Din ce in ce mai multi.

Marius Giurea iti faciliteaza la Garana intalnirea cu monstrii Jazz-ului an de an din 1997
Mihael Schmidt readuce sasii acasa la Saptamana Haferland din 2013 incoace
Razvan Popovici aduce muzica clasica mai aproape de noi din 2006
Cristi Mungiu si-a pus in cap sa transforme Bucurestiul in “little Cannes” cel putin pentru 10 zile de 7 ani.
Mihaela Paun dovedeste la ARCUB din 2006 ca omul sfinteste locul si tot pune caramida peste caramida la cultura bucuresteana

Ei vor vorbi despre brandurile carora le-au dat nastere joi 2 noiembrie la ARCUB in cadrul conferintei “Arta imbratiseaza brandurile”

Si o vor face cu pasiunea cu care au construit aceste branduri.

Si da, cred ca Romania poate fi salvata prin cultura. De fapt cred ca doar prin cultura. Este singura dimensiune a societatii in care “ei” inca nu intrat.

Vino la ARCUB la Hanul Gabroveni pe 2 Noiembrie si vei intra intr-un dialog pe tema comunicarii prin intermediul evenimentelor culturale.

Prietenii care sprijina realizarea acestui eveniment sunt:

 

 

                 

 

 

Confirma-ti prezenta la conferinta prin:
e-mail: tiberiu.mercurian@gmail.com
sau
Tel: +40744 533 149